Barnmorska i Norrköping

Hej Bloggen, Jordemor Åsa Österberg är en fantastisk människa och grym barnmorska i Norrköping. Jag skall förklara för er som inte vet. En barnmorska är professionell inom barnmorska, specialiserad på graviditet, förlossning, postpartum, kvinnors sexuella och reproduktiva hälsa (inklusive årliga gynekologiska prov, familjeplanering, menopausal vård och andra) och nyfödd vård. De är också utbildade och utbildade för att känna igen variationerna i det normala arbetets framsteg, och förstå hur man hanterar avvikelser från normala. De kan ingripa i riskfyllda situationer som bröstfödselar, tvillingfödslar och födslar där barnet befinner sig i ett bakre läge med hjälp av icke-invasiva tekniker. När en gravid kvinna behöver vård bortom jordmorternas praktikområde, hänvisar de kvinnor till obstetrikare eller perinatologer som är medicinska specialister i komplikationer relaterade till graviditet och födsel, inklusive kirurgiska och instrumentella leveranser. I många delar av världen arbetar dessa yrken i tandem för att ge omsorg till barn som bär barn.

Många utvecklingsländer investerar pengar och utbildning för barnmorskor eftersom dessa tjänster behövs över hela världen. Några primärvårdstjänster saknas för närvarande på grund av bristen på pengar som finansieras för dessa resurser.

En studie utförd av Melissa Cheyney och kollegor följde cirka 17.000 planerade hemafödda med hjälp av barnmorskor. 93,6% av dessa familjer hade en normal fysiologisk födelse och endast 5% var kejsarsnitt. År 2013 var andelen av kejsarsnitt på sjukhus i USA 32,7%, vilket är dubbelt så mycket som Världshälsoorganisationen rekommenderar.

Du gillar kanske också...